Knowledge is POWER Rotating Header Image

January, 2012:

Just Received My DDR3…

AlimAriff.com

Sebelum CNY, saya ada order satu barang baik drp seller from Lelong.com.my. Harga agak menarik, tak la mahal sangat & sangat berbaloi daripada saya turun ke Kuantan semata-mata utk dapatkan DDR3 for my White Apple! Kenapa tak ke Plaza Lowyatt? Erm…jauh la bang, saya kat Terengganu. Melainkan kalau saya ada beberapa kerja lain yg perlukan saya ke KL =)

Not bad, can work as normal. Lepas ni, takde la sangkut-sangkut lagi bila ber-eBay & melakukan tugasan editting & grafik.

Rutin melombong di eBay

Saya telah berkecimpung didalam dunia bisnes eBay sejak 2006. Sehingga sekarang, saya dapat lihat naik turun dalam bisnes ini. Saya ada ramai kenalan maya dan nyata (maya dan nyata mereka tetap wujud) yang sama-sama buat bisnes melalui eBay. Sebenarnya didalam eBay, kita hanya perlu sistem bekerja yang sistematik yang konsisten. Tak semestinya sepanjang hari duduk didepan komputer menunggu duit masuk.

Dua jam sehari memadai jika anda sudah ada sistem yang sesuai dgn jiwa anda.

Saya ingin berkongsi apa yang saya buat. Simple dan senang.

Tengok trend di eBay >> pulse.ebay.com
Cari produk di mana-mana laman yang menawarkan dropship
Buat sedikit kajian keyword
Listing!

Dunia Gelap tanpa WP…

 

Cuba bayangkan dunai tanpa WordPress? Rata-rata blogger bukan saje di Malaysia, malah di seluruh dunia akan termenung jauh…termasuk lah saya sendiri. Tapi, ini lah apa yang terjadi selama 24 jam pada 18 Januari 2012 yang lalu.

Sila rujuk di sini >> Internet Black-Out!

 

eBay appoints Muralikrishnan B as Country Manager, eBay Malaysia

eBay Malaysia (www.ebay.com.my), Malaysia’ leading eCommerce Marketplace, today announced the appointment of Mr. Muralikrishnan B. as Country Manager, eBay Malaysia with immediate effect. In his new role, Murali will be responsible for the eBay portfolio in Malaysia, Philippines & India. Murali is taking over from Mr. Ambareesh Murty, who has led eBay Malaysia as Country Manager since January 2010.

Muralikrishnan B, Country Manager, eBay Malaysia said, “Malaysian eCommerce is rapidly evolving and eBay is uniquely positioned to continue to lead this growth. We have an exciting calendar ahead for Malaysia and I am delighted to take on my new role and look forward to further strengthening our leadership position”.

(more…)

Nik Aziz sedia isytihar harta jika diwajibkan

“Nak isytihar harta itu perkara yang kedua, yang penting sekali isytihar ketaqwaan diri, sejauhmana diri kita taqwa kepada Allah, di sini silapnya golongan sekular.

“Tapi saya tak ada harta, istihar apa yang ada sajalah ada tanah sekeping dua peninggalan orang tua dulu,”ujarnya sambil ketawa kecil.