Knowledge is POWER Rotating Header Image

February, 2012:

Anda mahu ber-franchise dengan Pakcik Donald?


 

Siapa nak menjana duit manarik dengan franchise McDonald’s? Jenama dah ada & kukuh dipasaran, cuma NAK atau TAK je. =)

Tahukah anda bahawa tak susah untuk bekerjasama dengan Mr McDonald’s. Anda hanya perlu ada duit cash RM70k sebagai yuran franchise, deposit RM50k, dan yang paling BEST sekali, modal permulaan atau setup cost sebanyak RM2-4.5 juta SAHAJA…

MENARIK kan…? I’m lovin it!

Ayam berkaki 4!

OMG! ayam ni berkaki 4. Dilahirkan sebagai OKU. Apa yang menarik, peristiwa bersejarah ini berlaku di Klaten, salah satu daerah di Jawa Tengah. Jangan terkejut jika ayam sebegini yang dianggap loser dan paling tak boleh diharap oleh ibu ayam, akan menjadi AMAT berharga jika di lelong di eBay. Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu. Cheers!

Moral of the story

Usahawan perlu peka kepada alam sekitar dan HOT news yang berlaku disekeliling mereka. Orang bijak akan mengolah sesuatu negatif kepada positif, yang buruk menjadi baik, yang hina menjadi terpuji. Bukan ke Nabi saw mengajar umatnya berfikiran positif? Tepuk dada, tanya selera..apa nak makan hari ni, =)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(more…)

Kajian keyword melalui Youtube

Kali ni saya nak berkongsi salah satu cara untuk membuat kajian keyword. Kajian keyword amat penting kepada mereka yang ingin membuat duit secara ONLINE, lebih-lebih lagi melalui Google Adsense. Bukan itu saje, malah saya boleh katakan kajian keyword yang betul & tepat akan memberi satu gambaran kepada anda untuk fokus dan target kepada niche yang sesuai dengan jiwa raga anda! =)

Bagaimana tu??

Ini link nya..
https://ads.youtube.com/keyword_tool

Ada apa dengan Transformer

Sesungguhnya teramatlah senang untuk membuat satu kajian keyword. Kajian diatas telah dibuat keatas keyword ‘Transformer’. Negara yang mempunyai ‘kuasa beli’ yang bertinggi adalah negara Indonesia, Philipines & Malaysia! Erm…sound good =)