Knowledge is POWER Rotating Header Image

March, 2012:

Warhol’s “Double Elvis” could fetch $50 million at auction

NEW YORK (Reuters): An iconic portrait of Elvis Presley by pop artist Andy Warhol is poised to fetch as much as $50 million when it hits the auction block in May, Sotheby’s said on Thursday.

(more…)

Masa itu EMAS

Hari ni saya outstation…

Sedar tak sedar, tahun ni dah masuk bulan Mac 2012. Cepat sungguh masa berlalu. Banyak perancangan yang telah saya plan yang akan dilaksanakan sepanjang tahun ini. Maklum la, orang ber-kerjaya macam saya ni, dengan kata lain makan gaji, perlu menguruskan masa dengan bijak. Nak uruskan masa bersama keluarga, masa ditempat kerja, masa untuk menguruskan bisnes offline & online saya, dan tak lupa juga masa untuk beribadah. =)

Orang sibuk dengan dunia, tiada masa untuk akhirat?

(more…)

Ada apa dengan Erykah Badu?

 

KUALA LUMPUR, 27 Feb: Kenapa gambar seperti di atas boleh disiarkan di akhbar The Star – Star 2 – Music ms 17 – hari ini, 27 Februari.

“Dan kenapa penyanyi Erykah Badu boleh buat persembahan di Kuala Lumpur setelah seolah-olah menghina Islam dengan gambar ini?” demikian pertanyaan dilontar seorang pembaca Harakahdaily yang menamakan dirinya Hamba Allah.

Beliau merujuk kepada satu artikel yang disiarkan akhbar tersebut hari ini mengenai Erykah Badu yang akan membuat persembahan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

(more…)

SIKAP merupakan kunci kejayaan

Cikgu saya cakap, kalau nak berjaya mesti sentiasa berfikiran POSITIF. Bila kita berfikiran positif, insyallah segala apa yang kita kerjakan akan menjadi mudah, biarpun sukar. Macamana tu?

Yakin dengan apa yang kita lakukan…