Knowledge is POWER Rotating Header Image

November, 2013:

Ada apa dengan bahasa Jepon?

Sementara tunggu seorang sahabat setelkan flight ticket dia yang tiba-tiba ‘problem’, terpandanglah akan satu papan notis setiap kaunter. Hanya ada 3 bahasa; Melayu, English, Japan. Ya, apa speselnya ketiga2 bahasa ni. Kenapa tak bhs Cina @ Mandarin. Knp tak Tamil..knp?

Sejarah membuktikan Jepun memang satu bangsa yg sangat cekap, pantas, bijak dlm erti kata membangun negara mereka. Tak takwil lagi.

Walaupun mereka tak berapa reti dlm menggunakan bhs antarabangsa, ie English, tp mereka tetap hebat. Biso sungguh jepong…

Belajar daripada Mendiang Steve Job

Anda dah tengok macamana SJ menggunakan tekcik copywriting yg berkesan? =)

Apa itu Copywriting?

Writing effective copy is both an art and a science.

It’s an art because it requires creativity, a sense of beauty and style — a certain aptitude, mastery and special knowledge. Artistic advertising allows you to create content marketing that’s not just practical and persuasive, but awe-inspiring and breathtaking.

 

How to Merge .csv files? Ini jawapannya…

Ramai yang mencari software yang dapat satukan maklumat didalam excel, cvs, text, dan seumpamanya. Saya salah seorang daripada mereka! =)

Lama jugak saya mencari. Sebab ada satu tugasan yang sudah lama saya tak buat, tiba-tiba hari ni TERPAKSA buat, sebab ingin mencuba satu kaedah untuk buat marketing FB Ads. Rupa2nya, boleh jer buat melalui Excel. Nah, nikmatilah….. =)