Knowledge is POWER Rotating Header Image

eBay

Peluang Terhidang Di Depan Mata…

Baju Kurung Moden!

Maxi Cosi baby car seat

Sudah sampai!
My wife happy, me myself pun happy!
=)

20130104-100645.jpg

[eBay] Item Lambat Sampai?

Seperti yang diketahui, sistem eBay menggunakan kaedah pembayaran Paypal dalam urusan jual-beli.
Jika shipping lewat daripada yang dijanjikan, awas, jangan ragu-2ragu untuk Open Case melalui Paypal.

Saya dah berkali2 mengalami situasi yang sama…
Ini adalah yg terbaru…
Nasib baik barang sampai, kalau x sampai pun, tak rugi, sebab duit dapat balik…

Kamera Leica dihasilkan tahun 1923 dilelong RM8.68 juta

VIENNA 14 Mei – Sebuah kamera jenama Leica berjaya dilelong dengan harga AS$2.8 juta (RM8.68 juta) dalam satu acara lelong anjuran WestLicht di sini, semalam, sekali gus menjadikan ia kamera paling mahal pernah dilelong.

Kamera yang dihasilkan pada 1923 itu masih berfungsi dan merupakan satu daripada 25 siri kamera Leica 0 versi percubaan yang dihasilkan dalam tahun tersebut.

Identiti pembeli kamera tersebut, bagaimanapun tidak didedahkan dan dipercayai seorang pengumpul barangan peribadi di Eropah. – REUTERS

Barang Baek dari Germany…

Setelah 2 kali berurusan dengan seller dari negeri kelahiran saya, konon-kononnya, baru lah saya dapat trace item yang saya beli minggu lepas. Rupanya dah sampai ke Dungun.

(more…)

Warhol’s “Double Elvis” could fetch $50 million at auction

NEW YORK (Reuters): An iconic portrait of Elvis Presley by pop artist Andy Warhol is poised to fetch as much as $50 million when it hits the auction block in May, Sotheby’s said on Thursday.

(more…)

SIKAP merupakan kunci kejayaan

Cikgu saya cakap, kalau nak berjaya mesti sentiasa berfikiran POSITIF. Bila kita berfikiran positif, insyallah segala apa yang kita kerjakan akan menjadi mudah, biarpun sukar. Macamana tu?

Yakin dengan apa yang kita lakukan…

Ayam berkaki 4!

OMG! ayam ni berkaki 4. Dilahirkan sebagai OKU. Apa yang menarik, peristiwa bersejarah ini berlaku di Klaten, salah satu daerah di Jawa Tengah. Jangan terkejut jika ayam sebegini yang dianggap loser dan paling tak boleh diharap oleh ibu ayam, akan menjadi AMAT berharga jika di lelong di eBay. Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu. Cheers!

Moral of the story

Usahawan perlu peka kepada alam sekitar dan HOT news yang berlaku disekeliling mereka. Orang bijak akan mengolah sesuatu negatif kepada positif, yang buruk menjadi baik, yang hina menjadi terpuji. Bukan ke Nabi saw mengajar umatnya berfikiran positif? Tepuk dada, tanya selera..apa nak makan hari ni, =)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(more…)

Kajian keyword melalui Youtube

Kali ni saya nak berkongsi salah satu cara untuk membuat kajian keyword. Kajian keyword amat penting kepada mereka yang ingin membuat duit secara ONLINE, lebih-lebih lagi melalui Google Adsense. Bukan itu saje, malah saya boleh katakan kajian keyword yang betul & tepat akan memberi satu gambaran kepada anda untuk fokus dan target kepada niche yang sesuai dengan jiwa raga anda! =)

Bagaimana tu??

Ini link nya..
https://ads.youtube.com/keyword_tool