Knowledge is POWER Rotating Header Image

Uncategorized

Backup iPhone to External Hard Disk for Windows Based

The original location of the Backups is in a folder called MobileSync

This folder is located in: C:\Users\*USERNAME*\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup

And to do move this folder’s location, you will have to:

Copy the folder to the new location (for example at the root of an external hard disk drive (HDD)
Go to the orinal folder location C:\Users\*USERNAME*\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\
Delete the folder “Backup” within or rename it “BackupOld” to keep it
Create new location at your external hard disk, ie D:\iTunes Backup
Press Shift+Right Click to open a Command window from that location
Type the following command
mklink /J “%APPDATA%\Apple Computer\MobileSync\Backup” “:\iTunes Backup”

Close Command prompt
Launch a backup, see if it has been properly located and iTunes sees is as the latest
Voilà, saving precious disk space on Windows is easy!

Pujangga CopyWriting

Saya ingin memetik tulisan seorang jaguh pengiklanan internet, Perry Marshall :

You will capture the attention of your customers when you enter the conversation already taking place inside their heads..

Teknik OD Gaya PokLi

Ramai jugak dok tanya camna nak beli rumah lelong & emas dalam masa yang sama tak nak usik duit ASB…..hehehehe ramai otai2 kat luar sana dah pandai dan expert dalam teknik manipulasi sistem perbankan di Malaysia ni…..menggunakan sistem OPM = others people money.

(more…)

More FB Like?

Ada apa dengan bahasa Jepon?

Sementara tunggu seorang sahabat setelkan flight ticket dia yang tiba-tiba ‘problem’, terpandanglah akan satu papan notis setiap kaunter. Hanya ada 3 bahasa; Melayu, English, Japan. Ya, apa speselnya ketiga2 bahasa ni. Kenapa tak bhs Cina @ Mandarin. Knp tak Tamil..knp?

Sejarah membuktikan Jepun memang satu bangsa yg sangat cekap, pantas, bijak dlm erti kata membangun negara mereka. Tak takwil lagi.

Walaupun mereka tak berapa reti dlm menggunakan bhs antarabangsa, ie English, tp mereka tetap hebat. Biso sungguh jepong…

Cara Servis Aircond

http://yieweezer5915.blogspot.com/2013/02/cara-service-aircond.html

How to set autodial for alarm system?

Memanah itu sunnah

20130731-003704.jpg

Senyum itu pahala =)

20130717-225018.jpg

Ramadan yang terbaik 2013..?

Salam Ramadan Kareem..biasa dengar kan? Setuap kali tiba bulan mulia ini, pasti setiap daripada kita umat islam akan ‘wish’ kata2 mengalukan bulan puasa ni…
Apa yg pasti, motivasi tersangat lah penting. Tanpa motivasi diri, nak solat malam akan jd susah. Nak istiqamah susah beb. Dalam Islam ia dipanggil mujahadah.