Knowledge is POWER Rotating Header Image

Fakta Kereta Singapore – Episod 3

Ni final episod. Kene amik tahu bagi sesiapa yang ingin membina keyakinan sebelum membuat keputusan untuk membeli kereta daripada Singapore. Ramai orang membahasakan kereta2 ni kereta ‘scrap’ sebab dah habis tempoh COE di Singapooora.. =)

(more…)

Fakta Kereta Singapore – Episod 2

Sebenarnya sengaja saya post kan episod 1 dengan video Hukum Mengelak Cukai pada pandangan seorang ustaz. Supaya rakyat jelata yg membaca entry saya kali ini, yakni Episod 2 Fakta Kereta Singapore, faham jalan cerita untuk episod 2 ni. FYI, saya dah buat satu kajian khusus berkenaan kereta singapore ni. Sebab ada sahabat kita ni duk survey kereta daripada singapore.

(more…)

Fakta Kereta Singapore – Episod 1

Sebagai permulaan, saya nak share satu ceramah Ustaz Azhar berkaitan cukai. Maklum lah, sekarang semua rakyat marhaien seybook cerita pasal Brand Naik © … =)

Anda nilai, anda pikir, renung-renungkan dalam2…kenapa kita ‘PERLU BAYAR CUKAI’… (?)

9 Hukum Alam Asas CopyWriting Untuk Newbie

 

SEO-copywriting-Services

Jika anda ingin buat duit di internet anda perlu kuasai internet marketing. Perkara terawal yang perlu anda kuasai adalah copywriting. Untuk menguasai copywriting, sebagai newbie mungkin ada aspek2 yang belum anda ketahui. Berikut adalah 9 aspek yang newbie perlu tahu dan mungkin kurang tahu mengenai copywriting.

(more…)

Ada apa dengan bahasa Jepon?

Sementara tunggu seorang sahabat setelkan flight ticket dia yang tiba-tiba ‘problem’, terpandanglah akan satu papan notis setiap kaunter. Hanya ada 3 bahasa; Melayu, English, Japan. Ya, apa speselnya ketiga2 bahasa ni. Kenapa tak bhs Cina @ Mandarin. Knp tak Tamil..knp?

Sejarah membuktikan Jepun memang satu bangsa yg sangat cekap, pantas, bijak dlm erti kata membangun negara mereka. Tak takwil lagi.

Walaupun mereka tak berapa reti dlm menggunakan bhs antarabangsa, ie English, tp mereka tetap hebat. Biso sungguh jepong…

Belajar daripada Mendiang Steve Job

Anda dah tengok macamana SJ menggunakan tekcik copywriting yg berkesan? =)

Apa itu Copywriting?

Writing effective copy is both an art and a science.

It’s an art because it requires creativity, a sense of beauty and style — a certain aptitude, mastery and special knowledge. Artistic advertising allows you to create content marketing that’s not just practical and persuasive, but awe-inspiring and breathtaking.

 

How to Merge .csv files? Ini jawapannya…

Ramai yang mencari software yang dapat satukan maklumat didalam excel, cvs, text, dan seumpamanya. Saya salah seorang daripada mereka! =)

Lama jugak saya mencari. Sebab ada satu tugasan yang sudah lama saya tak buat, tiba-tiba hari ni TERPAKSA buat, sebab ingin mencuba satu kaedah untuk buat marketing FB Ads. Rupa2nya, boleh jer buat melalui Excel. Nah, nikmatilah….. =)

Blackberry Rugi!

Blackberry baru sahaja mengeluarkan kenyataan rasmi akan mengurangkan 40% pekerja lantaran ingin menampung kerugian.

Dalam Majalah IK, ada share tentang nasihat berguna untuk para saudagar, agar sediakan beberapa sumber kewangan sebagai backup plan.

Stok Baru Sampai :)

Baru je dapat email drp supplier. Stok dah sampai di gudang @ KL. Ini bermakna The Art of War akan bermula bila2 masa saje.