Knowledge is POWER Rotating Header Image

eBay

Selamat Tahun Baru 2013. Azam Baru??

Apa azam anda?
Itu lah soalan lazim yg akan ditanya bila setiap kali tiba tahun baru. Apa azam saya?
Saya bahagikan azam saya kepada 3 pecahan:
1. Ingin menjadi bapa mithali! Insyallah tahun ini saya akan menjadi bapa. Anak pertama…alhamdulillah.
2. Menjadi hamba-Nya yg terus menerus menafikan kehebatan diri ini. Saya ingin divert segala kehebatan yg saya kecapi hari ini adalah satu pemberian-Nya. Sesungguhnya diri ini sifar…
2. Membina empayar bisnes yang mantop, insyallah dengan izin-Nya.
3. Menjadi pekerja yg berdedikasi, ikhlas, menjalin hubungan yg hebat dgn rakan sekerja & sekeliling, insyallah..
4. Memberi & terus memberi…

Anda, bagaimana…?

[eBay] Item Lambat Sampai?

Seperti yang diketahui, sistem eBay menggunakan kaedah pembayaran Paypal dalam urusan jual-beli.
Jika shipping lewat daripada yang dijanjikan, awas, jangan ragu-2ragu untuk Open Case melalui Paypal.

Saya dah berkali2 mengalami situasi yang sama…
Ini adalah yg terbaru…
Nasib baik barang sampai, kalau x sampai pun, tak rugi, sebab duit dapat balik…

Kamera Leica dihasilkan tahun 1923 dilelong RM8.68 juta

VIENNA 14 Mei – Sebuah kamera jenama Leica berjaya dilelong dengan harga AS$2.8 juta (RM8.68 juta) dalam satu acara lelong anjuran WestLicht di sini, semalam, sekali gus menjadikan ia kamera paling mahal pernah dilelong.

Kamera yang dihasilkan pada 1923 itu masih berfungsi dan merupakan satu daripada 25 siri kamera Leica 0 versi percubaan yang dihasilkan dalam tahun tersebut.

Identiti pembeli kamera tersebut, bagaimanapun tidak didedahkan dan dipercayai seorang pengumpul barangan peribadi di Eropah. – REUTERS

Kajian keyword melalui Youtube

Kali ni saya nak berkongsi salah satu cara untuk membuat kajian keyword. Kajian keyword amat penting kepada mereka yang ingin membuat duit secara ONLINE, lebih-lebih lagi melalui Google Adsense. Bukan itu saje, malah saya boleh katakan kajian keyword yang betul & tepat akan memberi satu gambaran kepada anda untuk fokus dan target kepada niche yang sesuai dengan jiwa raga anda! =)

Bagaimana tu??

Ini link nya..
https://ads.youtube.com/keyword_tool

Ada apa dengan Transformer

Sesungguhnya teramatlah senang untuk membuat satu kajian keyword. Kajian diatas telah dibuat keatas keyword ‘Transformer’. Negara yang mempunyai ‘kuasa beli’ yang bertinggi adalah negara Indonesia, Philipines & Malaysia! Erm…sound good =)

Rutin melombong di eBay

Saya telah berkecimpung didalam dunia bisnes eBay sejak 2006. Sehingga sekarang, saya dapat lihat naik turun dalam bisnes ini. Saya ada ramai kenalan maya dan nyata (maya dan nyata mereka tetap wujud) yang sama-sama buat bisnes melalui eBay. Sebenarnya didalam eBay, kita hanya perlu sistem bekerja yang sistematik yang konsisten. Tak semestinya sepanjang hari duduk didepan komputer menunggu duit masuk.

Dua jam sehari memadai jika anda sudah ada sistem yang sesuai dgn jiwa anda.

Saya ingin berkongsi apa yang saya buat. Simple dan senang.

Tengok trend di eBay >> pulse.ebay.com
Cari produk di mana-mana laman yang menawarkan dropship
Buat sedikit kajian keyword
Listing!

eBay appoints Muralikrishnan B as Country Manager, eBay Malaysia

eBay Malaysia (www.ebay.com.my), Malaysia’ leading eCommerce Marketplace, today announced the appointment of Mr. Muralikrishnan B. as Country Manager, eBay Malaysia with immediate effect. In his new role, Murali will be responsible for the eBay portfolio in Malaysia, Philippines & India. Murali is taking over from Mr. Ambareesh Murty, who has led eBay Malaysia as Country Manager since January 2010.

Muralikrishnan B, Country Manager, eBay Malaysia said, “Malaysian eCommerce is rapidly evolving and eBay is uniquely positioned to continue to lead this growth. We have an exciting calendar ahead for Malaysia and I am delighted to take on my new role and look forward to further strengthening our leadership position”.

(more…)