Knowledge is POWER Rotating Header Image

Teknik OD Gaya PokLi

Ramai jugak dok tanya camna nak beli rumah lelong & emas dalam masa yang sama tak nak usik duit ASB…..hehehehe ramai otai2 kat luar sana dah pandai dan expert dalam teknik manipulasi sistem perbankan di Malaysia ni…..menggunakan sistem OPM = others people money.

OK,pokli nak share cara membuat Od dari awal…tak perlu dah pergi Kursus Aziz CFP sbb dia pun ajar benda yang sama….hehehe…jimat dah duit 3% daripada nilai OD yang di caj oleh beliau…hehehhe…baik 3% tu belanja keluarga makan-makan….tak pun makan angin…

Kalau anda ada RM100,000 simpan dalam ASB…..mungkin duit ni dapat daripada Personal Loan, Refinance Rumah, Home Flexi, Hadiah, Sedekah, Pusaka, mana-mana la yang patut….pergi ke PNB buat Sijil …..selepas tu bawak sekali Slip Gaji Tiga Bulan , Bank Statement & IC copy bersama-sama sijil ASB RM100K ke bank CIMB

Buat masa sekarang…dan mungkin rate ni berubah-ubah…nilai OD against ASB adalah BLR-1.25%…..kira 4.3%….murah tu…..anda pun akan dapat 90% daripada nilai ASB iaitu RM90K….per……..anda boleh gunakan RM 90K ni untuk membeli Emas…Selalunya proses untuk mencairkan duit OD kedalam akaun semasa anda mengambil masa 2-3 minggu….dan mungkin awal (pokli aritu 1 minggu jer) bergantung tahap KELEMBAPAN bank tersebut….kekeke

Contohnya, dengan duit yang masih menjadi hak mutlak anda berada di dalam Simpanan ASB akan menerima dividen setiap tahun purata 7 – 10%….tahun lepas 7%…..so anda akan terima RM 7,000.00 setahun…..sebulan RM 583…..OK la tu macam nilai sewa rumah Penara setiap bulan…..hehehehe untung sekeping Emas yang pokli Jual….manakala interest OD kalau anda gunakan RM90K tu adalah Rm 90K x 4.3% = RM 3,870 (sethn)…kalau sebulan RM322
sapa yang bayar interest ni? Dividen ASB – Interest OD = 7,000 – 3,870…ohh ada lebihan lagi tuh RM 3130…seronok tak menggunakan duit Bank & interest di bayar oleh Dividen ASB……ini yang di namakan sistem manipulasi……atau kata Robert Kiosaki…..Money Work For You…..hehehehe…….tapi jangan lah guna OD ni untuk membeli liabiliti seperti Sport Rim baru, home theater…..DVD…..kasut baru…baju raya ker……ish ish ish…..Duit OD tu gunakan untuk melabur….melabur kat mana??? melabur dalam Bakul yang selamat…seperti Rumah & emas……ada pembaca yang call pokli tanya kat kawasan dia tak berapa banyak rumah lelong & rumah yg +ve cash flow…seperti di JB…..Trg…..Kedah….so…korang beli la emas…..Emas ni laku…….emas apa nak beli??? Beli la Kijang Emas di maybank……Dinar Kelantan……Syiling Emas UOB…maple leaf….lion singapore……(tu pun kalau ada lagi…takut dah pupus kijang & lion nih)…….dan kalau nak senang beli je Public Gold……tak pun Public Dinar…..nak beli dengan sapa? beli la dengan Agen2 pokli yang berada di seluruh malaysia……dengan Pokli pun boleh jugak…..Ok sambung balik cerita tadi

Anda dah ada RM90K…….anda beli Emas RM30,000…..daripada Public Gold…….dalam masa yang sama anda telah Layak menjadi agen…… keuntungan menjadi agen ni Anda dapat lagi Diskaun 1.5% atas pembelian Emas Rm30K tu tadi…….perrhhh beli emas pun dapat diskaun….ada orang tanya…kalau jadi agen tapi tak nak jual macam mana??..senang jer….Simpan la emas tu elok2……harga Naik…baru jual…..kan??? rugi ke beli emas??? Pokli sejak bulan 6 tahun lepas membeli Emas mmg tak pernah Rugi….untung adalah…sbb tahun lepas harga emas RM80 – 90 / gram…………..wadusss….ruginya pokli tak beli 1 kilo emas tahun lepas…lambat tahu…….lambat belajar…lambat jumpa Sifu…..tapi tu kisah dulu…..nak buat macam mana….andai dapat ku undur masa…..mmg aku beli emas tahun lepas 1 kilo……tunggu tahun ni 2009..harga dah naik kepada RM113K…..untunggggggggggg…….RM113K-Rm80K…buta-buta untung RM33,000 …… yang bestnya pasal Emas nih…anda tak perlu membayar Hidden Cost Seperti Yuran Guaman, Setem Duti,Kos Pembaikan, maintenance fee, Pasang Lampu, Kipas, upah bersihkan…..(hehehehe mcm rumah lelong ler)…….so Pokli ingin berkongsi kepada sesiapa yang ada Kelebihan dari segi Kewangan…….ada Duit…daripada Simpan bawah Bantal…..Baik anda Masukkan dalam ASB > OD > dan generate income di dalam Emas……ada risiko ker??? setiap pelaburan mmg ada Risiko…tapi…..Anda dapat Emas 1 Kilo pokli akan ajarkan bagaimana nak simpan Emas dengan Selamat (sbb pokli nak suruh anda semua tidor dgn lena)…..kat mana yer?? Bank ler……hehehehehehe

Kalau anda ada Duit baik laburkan sekarang….beli Emas dengan Pokli dan Agen2….atau pun anda jadi Agen Pokli Seluruh malaysia…anda akan dapat generate Income bersama-sama pokli…..pokli akan tambahkan Nama & Contact anda di seluruh malaysia….Pokli Cabar Anda Call agen-agen Public Gold yang ada di Kawasan Anda…rujuk Link ni….tanya dia orang ada stok tak emas????http://www.publicgold.com.my/content/view/49/81/lang,english/
pokli boleh katakan mereka pun takde stok….apa petandanya???? Bisnes ni mmg BEST……..stok mengalir macam air…kalau orang tahu kita adalah Agen….ramai orang nak beli….EMAS ni Ibarat Magnet Duit…..ramai orang call sbb anda berupaya menjual 24 x 7 & 24 jam…….kalau nak beli Emas Kijang di Maybank….waktunya 9.30pg – 4.30 ptg…malam tak boleh beli…kalau kemek,calar…….tak diterima…tapi Public Gold……boleh diterima trade in…Pokli AMBIL…jgn takut……

Kenapa Pokli Kata Bisness Emas ni Untung

1) Anda Jual Anda dapat diskaun/komisen 1.5% (100g= RM11,300 anda dapat RM170.00)

2) Harga Naik…..UNTUNG lagi..contoh anda beli emas tadi RM11,300 lepas 1 minggu naik RM11,900..anda dah untung RM500……senang je dapat extra income melalui pergerakan emas ini..

3) Orang Trade In…anda untung…sebab anda akan beli dengan dia emas dengan spread 5-6%…kalau Emas harga harini RM11,369…tolak 5% adalah Rm10,801……..lepas dapat Emas tu…anda jual pulak kepada orang lain dengan Harga Semasa RM11,369.00…..sapa yang untung?? anda cuma manipulasi emas tersebut jer…..macam trader la…..

4) Harga Turun….anda untung jugak!!!! wahhh macam mana pokli………Contohnya tadi anda beli Emas dengan harga RM11,369.00 selepas 1 minggu emas turun kepada harga RM10,000.00
so anda jualkan emas anda tadi……Call Patricia Public Gold…order emas baru yang berharga RM10,000.00 dan siap dapat komisen/diskaun 1.5% lagi..(RM150)…..emas masih emas anda!!!! UNTUNG kan????so bila rugi niaga emas nih?? ada tak bisnes yang untung macam nih?? ada…….tapi pokli sekadar berkongsi…kalau ada soalan boleh ajukan pada Pokli

5) Spekulasi Emas……Emas ni adalah Komoditi…..Selalunya trend harga emas bergantung pada harga Supply & Demand……kalau ada Hari Perayaan seperti Deepavali…Hari Raya…..Raya Cina…Krismas……Harga Emas meningkat…….sbb apa???? mungkin ramai orang beli emas nak pakai raya kot….so…tak lama lagi nak raya……kita beli emas skrg…..1 kilo…….Rempitkan emas tu di Ar Rahnu…..dapat 65% cash (+- RM65,000)…beli emas lagi…….lepas tu pergi cagar emas yg beli dgn duit Ar Rahnu REMPIT lagi….sampai la letih….hehehhe so tunggu Raya….Pokli akan kata Harga Emas Akan NAAAAIIIIIIIKKKKK …..pengalaman pokli setiap musim perayaan Pokli balik ke Kelantan….beraya di Kampung bersama-sama keluarga……..pada masa musim raya ni Pokli ada Duit Raya buat beli Dinar Kelantan…..tapi pelik setiap kali pokli balik Raya….harga Emas mesti naik……perhhh….ni adalah peluang!!!! baik pokli grab…….sama juga macam anda….ada peluang…..ada network….ada WANG……so apa lagi……biar la WANG tu menjadi HAMBA anda….bukan anda menjadi HAMBA Wang…..:-)

cukupla setakat ini…Pokli nak pergi makan dulu….Rasanya nak Makan Nasi Arab la pulak malan nih….mmmmm bestt………..sapa2 nak rasa makan nasi arab boleh la datang ke Cyberjaya….ada banyak kedai Nasi Arab dan harganya Murah-murah……Rm8 untuk Quater Chicken Grill + Rice
dan Minum Arabic Tea + mint baru harga RM5 per Big Pot…..best kan????

Wassalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>